Den oprindelige vej

Den oprindelige vej. Den kinesiske klassiker Yuan dao 原道 Daos kilde

Oversat af Hugo Hørlych Karlsen


Trykt udgave:

Forlaget Hovedland 2022, 88 sider

ISBN 978-87-7070-832-6

199,95 DKK


Bestil trykt udgave.

Ebogsudgave:

NordØsten NordOsten Books 2022, 99 sider, epub, 40.913 KB.

ISBN 978-87-91493-54-6

99,00 DKK


Bestil ebogsudgave hos NordØsten, få link pr. mail til download, betal med bankoverførsel.

  Eller gå til vores ebogs-webshop nordosten.ebog.dk til straks-download, betal der med betalingskort eller MobilePay.

  Ebogen er også på ereolen.dk

Klassisk kinesisk værk om energiforbindelserne mellem jorden, himlen og mennesket.


"Som læser må man knibe sig i armen. Bogen er spækket med visdom - fra før vores tidsregning. ... Alle burde læse bogen og samtidig tænke over, hvorfor vores verden ser ud, som den gør i dag." Ole Vestergaard, tidsskriftet Mit Helbred.


”Bogen er meget direkte oversat … forsynet med rigtig gode noter, som med fordel kan gemmes til anden gennemlæsning, så man kan bevare et behageligt tempo gennem den i sig selv smukke tekst. … Bogen kan læses gennem mange linser, og værd at læse er den.” Kristian Rose Schmidt Hu i magasinet Danmark-Kina.


”En opbyggelig vejledning til, hvordan man kan leve i harmoni, nærvær og fredsommelighed med sig selv og sine medmennesker. … Med sit logiske og modsætningsfyldte billedsprog er bogen en tidløs, universel og tankevækkende læseoplevelse.” Jakob Poulsen, lektørudtalelse, DBC.


”Et værk om at forhindre angst og splittelse i det enkelte menneske og undgå vold og krig. ... en livsfilosofisk klassiker.” ZCT zoneconnection.


Den kinesiske klassiker Den oprindelige vej, Yuan dao, 原道, Daos kilde, er skrevet omkring 130 f.v.t.
Hugo Hørlych Karlsen har oversat værket, forsynet det med et kort introducerende forord og med noter på en sådan måde, at teksten får mulighed for at stå vibrerende og klar i sin grundlæggende enkelhed.
Hugo Hørlych Karlsen har tidligere oversat følgende klassisk kinesiske værker, hvoraf især de tre sidstnævnte har vundet udbredelse blandt behandlere, der arbejder ud fra eller er inspireret af den klassiske kinesiske medicin:


Sangenes bog, Shi jing (詩經), hvis sange er fra omkring 1046-221 f.v.t.


Daode jing. Klassikeren om vejen og kraften (道德經) fra omkring 500 f.v.t


Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin, Huang Di nei jing (黃帝內經), fra omkring 400 f.v.t.


Klassikeren om de vanskelige områder, Nan jing (難經), fra omkring 200 e.v.t.


Den oprindelige vej, Yuan dao, 原道, Daos kilde bygger i høj grad på, citerer eller refererer fra Den Gule Kejsers Klassiker om indre medicin og Daode jing.
  Den oprindelige vej, Yuan dao, 原道, Daos kilde giver et spændende indblik i, at energibehandlingens grundlag i den kinesiske akupunktur og urtemedicin dengang var bredt kendt, blev forstået i dybden og var orienteringspunktet for holdningen til menneskets balancer og ubalancer set i forhold til naturens og samfundets tilstand.


Den oprindelige vej, Yuan dao, 原道, Daos kilde beskriver grundlaget for at forhindre angst og splittelse i det enkelte menneske, vold menneske og menneske imellem og krig og ødelæggelser mellem nationer. Med mytologiske fortællinger viser den, at dem, der på aggressiv vis bygger forsvarsmure mod andre og til overmål bevæbner sig, tvinger andre til at invadere for at værge for sig.


Teksten vil forklare verden som sådan og det enkelte menneskes eksistens som sådant. Den beskriver universets og jordens materielle strukturer og opbygning i tid og rum og forklarer, hvordan menneskets handlinger og følelsesliv er forbundet med forholdet mellem himmelrummet og jorden.
  Centralt står de levende skildringer af, hvordan mennesket kan modarbejde de kosmiske sammenhænge og dermed skade sig selv, andre mennesker, naturen og samfundet - og hvordan mennesker kan leve, tænke, føle og handle i overensstemmelse med de kosmiske og uafvendelige sammenhænge, så de dermed eksistentielt opbygger sig selv, støtter andre, lader naturen gå sin livsskabende gang og skaber harmoni i samfundet.
  Med et udtryk fra de danske folkeviser handler den om, hvordan man undgår den onde lykke og befordrer den gode lykke.


Den oprindelige vej, Yuan dao, 原道, Daos kilde er, sammen med en gruppe af hans medarbejdere, skrevet af kongen af Huainan, Liu An (劉安), der levede 179-122 f.v.t.
139 f.v.t. blev teksten forelagt for hans nevø, kejser Wu af Han (武帝) (156–87 f.v.t.).
  Teksten sigter mod at undersøge hele vidensgrundlaget for det menneskelige liv, så enhver, uanset rang og stand, får den viden og de indsigter, som er påkrævet, for at man kan lykkes med at skabe et godt liv for sig selv og andre.


Link til læseprøve på Den oprindelige vej

Forlag og bogsalg


Trykte bøger, lydbøger, ebøger


Bestilling direkte hos os:

Ring 98 58 22 00, mail,

eller afkryds i Bestillingsliste.


Ønskes ebøger direkte fra os, leveres de

inden for 24 timer

i epub, mobi og pdf.

Betales med bankoverførsel.


Ønskes straks-download af ebøger, gå til vores ebogs-webshop nordosten.ebog.dk

Betales med betalingskort

eller MobilePay.


Trykte bøger og lydbøger

bestilt inden 13:00 hverdage afsendes samme dag.

Forsendelse til posttakst.


Lindhardt og Ringhofs

Hugo Hørlych Karlsen-udgivelser i

 ebogsprojekt SAGA

Cookies


Hverken vi selv, eller one.com, som denne hjemmeside er hostet hos, bruger cookies.

 

Persondataadministration