Den Gule Kejser
Den Gule Kejser

Den Gule KejserHuang Di – anføres som forfatter af det kulturhistorisk og medicinsk set storslåede kinesiske værk Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin – Huang Di nei jing – som Hugo Hørlych Karlsen har oversat. Med titlen Den Gule Kejsers klassiker er det på Sphinx Forlag siden 1997 indtil nu udkommet i 5 oplag og indeholder i denne udgave også Klassikeren om de vanskelige områder – Nan jing.

  Fra 2014 fås Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin og Klassikeren om de vanskelige områder i en ny, revideret oversættelse som ebog.   


Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen har desuden lavet bogen Den Gule Kejsers Klassiker. Din Guide, Sphinx Forlag 2001, og Den Gule Kejsers klassiker om mad & energi, Sphinx Forlag 2001/2009.


Den Gule Kejser er en legendarisk og næppe en historisk faktuel person. Legenden siger, at han levede i det 27. århundrede f.v.t., og at han regerede fra 2698-2599 f.v.t.

  Han siges at have været søn af Shao-dian. Dennes stamme levede i de midterste områder af Kina. Den Gule Kejser blev født på Xuanyuan-bakken, og hans mor så på det tidspunkt lysstråler omkring stjernebilledet Store Bjørn.

  Kina var på det tidspunkt et opsplittet rige med mange stridende stammer. Den Gule Kejser ville skabe enhed og harmoni i riget, og efter en afsluttende kamp med Chiyou fra Miao-stammen lykkedes dette.

  Efter at være blevet kejser trak han sig tilbage til Bo Wang-bjergene for fuldt ud at hellige sig studiet af daoismen. Han studerede i bjergene i godt tre år, kom til forståelse af dao og vendte tilbage til sit rige, som han regerede ud fra daoismens livspraktiske filosofi. Han skabte ro og harmoni i landet ud af kaos.


I hans tid og som en konsekvens af hans kreativitet og evner skulle følgende være blevet skabt: Månekalenderen, matematikken, tøj (Den Gule Kejsers kone, dronningen, opdrættede silkeorm og syede silketøj), musik (bambusfløjten blev opfundet), skrivekunsten, både, kort, bue og pil – og ikke mindst: medicin, idet Den Gule Kejser skrev Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin, formet som en dialog med sine læger.


Den Gule Kejser siges at have levet i 100, måske 118 år. Da han døde, slog en lysflamme ud fra himlen og en drage for ned til jorden. Den Gule Kejser red til himmels på dragen og blev en af de udødelige.


I dag mener forskere, at Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin er affattet omkring 300 f.v.t. og i de følgende århundreder udvidet og sammenskrevet af flere lærde på baggrund af indsamlede kilder og erfaringer.


Læs om Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin og Klassikeren om de vanskelige områder.

Forlag og bogsalg


Trykte bøger, lydbøger, ebøger


Bestilling direkte hos os:

Ring 98 58 22 00, mail,

eller afkryds i Bestillingsliste.


Ønskes ebøger direkte fra os, leveres de

inden for 24 timer

i epub, mobi og pdf.

Betales med bankoverførsel.


Ønskes straks-download af ebøger, gå til vores ebogs-webshop nordosten.ebog.dk

Betales med betalingskort

eller MobilePay.


Trykte bøger og lydbøger

bestilt inden 13:00 hverdage afsendes samme dag.

Forsendelse til posttakst.


Lindhardt og Ringhofs

Hugo Hørlych Karlsen-udgivelser i

 ebogsprojekt SAGA

Cookies


Hverken vi selv, eller one.com, som denne hjemmeside er hostet hos, bruger cookies.

 

Persondataadministration